Aktueel

 

Bedrijfsbezoek burgemeester Jeroen Gebben.

In maart 2017 stond er in Actief een oproep aan de burgers om een bezoek te ontvangen van de burgemeester om nader kennis te laten maken met de burgers en hun omgeving, bedrijf, hobby etc. etc. Maatschap de Vries gaf daar gehoor aan en melden zich daarom in maart aan voor een bedrijfsbezoek van onze nieuwe burgervader. Ze willen hem hun bedrijf laten zien en met hem praten over hoe hier vroeger werd geboerd en hoe ze nu het bedrijf runnen en hoe ze nu bezig zijn met hun werk door middel van o.a. 2 melkrobots… Burgemeester Gebben gaf gehoor aan hun uitnodiging en mits april kregen we te horen dat hij graag bij ons op het bedrijf wou komen… Dus zo geschied en 17 mei was het zover, ’s middags 16.00 uur kwam de burgemeester aanrijden, de mannen stonden klaar met overal en laarzen en het bezoek kon beginnen. De burgemeester keek zijn ogen uit hoe hier geboerd werd. Hij had nog nooit melkrobots gezien dus was zeer geïnteresseerd in hoe het helemaal in zijn werk ging, verder ging hij nog een rondje door de stal, bij het voer langs, en ook bij de jonge kalfjes langs. De mannen konden nog wel uren praten. Onder het genot van een hapje en drankje buiten op het terras ( was het echt weer voor) vertelde Johannes nog even over zijn boekje wat hij samen met Marten de Haan had geschreven over de historie van Sumarreheide. De Burgemeester was zeer geïnteresseerd in het boek en helemaal toen hem het boek ook namens Johannes werd aangeboden.. De Burgemeester bedankte om 18.00 uur voor de gastvrijheid en ging weer richting Burgum.

Maatschap de Vries Sumarreheide

 

De contributie voor de buurtver. is per jaar:
–         gezinnen: 24 euro
–         alleenstaanden: 15 euro
–         vanaf 18 jaar: 15 euro


 

 

Binne der foto’s / nijskirrich-heden / oare dingen; dy’t jo graach fermelde litte wolle op dizze site; dan kinne jo kontakt opnimme mei de webmaster: Wolter Kloosterman as een e-mail nei : info@sumarreheide.nl.

 

 

dsc_0001

 

 

dsc_0004

Buertgenoaten fan de Sumarreheide,

Op de jiergearkomste is it aktueel hâlden fan de webside besprutsen.
Der komt in nije rubryk by, mar der hawwe wy jimme help wol by neadich.
Us webmaster Wolter Kloosterman sil foarearst nije bewenners freegje om wat oer harren sels en it hûs en hiem te fertellen.
Dernei komme ek de oare bewenners oan bar en wurdt er in begjin makke mei it meitsjen fan foto’s fan jimme as heidebewenners by jimme hûs.
Wolter sil jimme sels benaderje.

Mei freonlike groetnis.
It bestjoer

Juni 2015

Groetnis,


1 Comment

beheerder

2 oktober 2016 at 8:57 pm

Wolkom op dizze fernijde website fan Sumarreheide.nl

Leave a Reply